Domov pro seniory v Bystrém

ZVĚTŠIT PÍSMO
s m l
KONTAKT
adresa
Svazek obcí AZASS
Domov pro seniory v Bystrém
Nad Kašpárkem 496
569 92 Bystré
e-mail
dpsbystre@tiscali.cz
telefon
730 171 294
734 673 693
461 653 161
Napište nám
Aktuality

1. března 2024

Ochotnický soubor J. V. Kryšpína pozval klienty na divadelní představení Slavičí... více...

13. února 2024

V Domově proběhne masopustní průvod. K občerstvení se bude podávat káva a smažené... více...

1. prosince 2023

AKTIVITY DOMOVA V PROSINEC 2023   5.12.        ... více...

30. listopadu 2023

Vánoční stromeček společně rozsvítíme v 13,30 hod. Hudební doprovod nám zajistí... více...

27. listopadu 2023

Kaple domova - zádušní mše za zemřelé v roce... více...
ODKAZY
SPOLUPRACUJEME

O nás

Dne 23. 5. 2011 byl nově otevřen Domov pro seniory v Bystrém, jehož provozovatelem je, stejně jako v případě Domova důchodců v Poličce Svazek obcí AZASS.

V Domově jsou poskytovány dvě sociální služby, Domov pro seniory AZASS a Odlehčovací služba AZASS. Služby jsou určeny pro osby zdravotně postižené a pro seniory, kteří mají sníženou soběstačnost a jejichž situace vyžaduje pravidelnou pomoc druhé osoby.

Domov pro seniory je moderní zařízení, které poskytuje kvalitní sociální služby, směřující zejména k udržení a podpoře plnohodnotného, důstojného a bezpečného života klientů.

Domov má 2 podlaží a 2 křídla spojená centrálním prostorem. Pokoje jsou orientované na jihovýchod a jihozápad. Součástí celého areálu je velká zahrada, která je umístěna v klínu mezi oběma křídly, je chráněna před větrem a poskytuje klidné a bezpečné místo pro trávení volného času klientů. V domově jsou 3 čtyřlůžkové pokoje soustředěné na ošetřovatelskou péči, dvojlůžkové a jednolůžkové pokoje.

Domov nabízí klientům služby stravovací, ubytovací, pečetelské, zdravotnické. Klienti mají možnost využít pestrou nabídku volnočasových aktivit a aktivizačních činností.

 


 

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK

Naše poslání

Posláním Domova pro seniory AZASS je poskytovat individuální odbornou každodenní pomoc a podporu osobám, kteří se z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení ocitli v nepříznivé sociální situaci, která jim znemožňuje dále žít ve svém domácím prostředí, a to ani za pomoci rodiny či podpory jiných veřejně dostupných služeb.

 

Posláním Odlehčovací služby AZASS je na přechodnou dobu zajišťovat pomoc a podporu osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení, a o které je jinak pečováno v jejich přirozeném domácím prostředí nebo potřebují podporu při navrácení se zpět do domácího prostředí ze zdravotnického zařízení.

 

Naše cíle

  • přiblížit pobyt v domově co nejvíce domácímu prostředí se zachováním vztahů a kontaktů s rodinou uživatele, jeho blízkými a se společenským prostředím tak, aby se uživatel cítil bezpečně a aby se zamezilo jeho sociální izolaci
  • poskytovat uživateli zdravotní a sociální péči na základě jeho potřeb v maximální možné míře
  • naplňovat potřebu seberealizace uživatele a podporovat jeho soběstačnost, respektovat práva a volby uživatele
  • rozvíjet poskytování kvalitní sociální služby dle nejnovějších poznatků
  • umožnit pečující fyzické osobě nezbytný odpočinek - Odlehčovací služba AZASS

Naše cílová skupina

Cílovou skupinou jsou senioři a osoby se zdravotním postižením, kteří dosáhli věku 50 let (Domov pro seniory AZASS).

Cílovou skupinou jsou senioři a osoby se zdravotním postižením, o které je jinak pečováno v jejich přirozeném sociálním prostředí (Odlehčovací služba AZASS).

Naše zásady

  • rovný přístup ke službám - služby v Domově pro seniory v Bystrém jsou poskytovány v souladu s Listinou práv a svobod, bez ohledu na rasu, náboženské vyznání a národnost
  • bezpečnost - při poskytování služby jsou dodržovány normy bezpečnosti práce
  • odbornost - služba je uživatelům poskytována odbornými pracovníky v souladu se Zákonem o sociálních službách
  • kvalita sociálních služeb - poskytování služeb dle Standardů kvality
  • týmový přístup k uživatelům

 

 

Zjišťování spokojenosti uživatelů

V období od 15.2.2022 do 15.3.2022 probíhal sběr dat a vyhodnocení výsledků spokojenosti uživatelů. Výsledky spokojenosti uživatelů si můžete prohlédnout zde! Výsledky spokojenosti rodinných příslušníků najdete zde!

V období od 11.11. do 31. 12. 2021 probíhal sběr dat a vyhodnocení výsledků spokojenosti uživatelů. Výsledky vybraných bodů si můžete prohlédnout zde! 

 

Redakční systém MaRS 2.1 ▪ regrafika © 2011 ▪ http://www.regrafika.cz