Domov pro seniory v Bystrém

ZVĚTŠIT PÍSMO
s m l
KONTAKT
adresa
Svazek obcí AZASS
Domov pro seniory v Bystrém
Nad Kašpárkem 496
569 92 Bystré
e-mail
dpsbystre@tiscali.cz
telefon
730 171 294
734 673 693
461 653 161
Napište nám
Aktuality

1. března 2024

Ochotnický soubor J. V. Kryšpína pozval klienty na divadelní představení Slavičí... více...

13. února 2024

V Domově proběhne masopustní průvod. K občerstvení se bude podávat káva a smažené... více...

1. prosince 2023

AKTIVITY DOMOVA V PROSINEC 2023   5.12.        ... více...

30. listopadu 2023

Vánoční stromeček společně rozsvítíme v 13,30 hod. Hudební doprovod nám zajistí... více...

27. listopadu 2023

Kaple domova - zádušní mše za zemřelé v roce... více...
ODKAZY
SPOLUPRACUJEME

Volnočasové aktivity


Domov pro seniory v Bystrém svým uživatelům poskytuje také možnost účastnit se dle svých individuálních zájmů a možností různých volnočasových aktivit. Smysluplné využití volného času je důležitou součástí našich životů.

 

Pro informování o volnočasových aktivitách uživatelům slouží měsíční rozvrh, který je umístěn na nástěnkách jednotlivých oddělení. Domov pro seniory organizuje pravidelné aktivity:
 

  • Římsko-katolická bohoslužba – bohoslužby se konají přímo v Domově. Pan farář dochází i na pokoje uživatelů.
  • 1x za měsíc evangelické bohoslužby -  bohoslužby se konají přímo v Domově. Paní farářka dochází i na pokoje uživatelů.
  • Společné vaření, pečení – v přízemí Domova mají uživatelé možnost využitý společné kuchyňky, kde se spolu s personálem pravidelně setkávají a pečou. Uživatelé nejraději pečou sladké moučníky, které pak společně při kávě snědí.
  • Cvičení s rehabilitační pracovnicí - v letních měsících probíhá cvičení v zahradě Domova, v zimních měsících v tělocvičně.
  •  Skupinová canisterapie - terapeutický pes Lerry masíruje klientům končetiny, aktivuje jejich mobilitu, aportuje míčky. Klienty tato terapie aktivizuje i po psychické stránce.
  • Skupinové cvičení -  skupinové cvičení je zaměřené na zlepšení a udržení fyzické kondice uživatelů. Pracovníci využívají různých cvičebních pomůcek.
  • Skupinový tělocvik - skupinové cvičení je zaměřené na zlepšení a udržení fyzické kondice uživatelů. Pracovníci využívají různých cvičebních pomůcek.
  • Skupinové předčítání - tato aktivita patří u kientů k nejoblíbenějším. Každému klientovi se snažíme vyhovět v žánru, který má rád. Tuta aktivitu jim zpříjemňuje podávaná káva se zákuskem.
  • Terapeutické dílny – smyslem terapeutických dílen je léčba zaměstnáváním, které udržuje zdravé fyzické a psychické funkce. Důraz je kraden především na procvičování jemné motoriky. Mezi oblíbené činnosti patří: práce s papírem, práce s vlnou, s keramikou, aj. Uživatelé si mohou vlastní tvorbou vyzdobit pokoj nebo výrobek věnovat svým blízkým. Vyrobené předměty slouží i k výzdobě domova.
  • Kavárnička - klientům je u odpolední pohádky podávána káva, vede se konverzace. V letním období se tato aktivita pořádá v zahradě. Klienti mezi sebou více komunikují.
  •  V letním období se s klienty v zahradě Domova hraje petanque, člověče nezlob se. Chodí se do města na zmrzlinu. I imobiliní klienti, kteří jsou upoutány na lůžku, jsou v letních měsících personálem zavezeny do zahrady, kde se aktivizujích jejich smysly. 
Redakční systém MaRS 2.1 ▪ regrafika © 2011 ▪ http://www.regrafika.cz