Domov pro seniory v Bystrém

ZVĚTŠIT PÍSMO
s m l
KONTAKT
adresa
Svazek obcí AZASS
Domov pro seniory v Bystrém
Nad Kašpárkem 496
569 92 Bystré
e-mail
dpsbystre@tiscali.cz
telefon
730 171 294
734 673 693
461 653 161
Napište nám
Aktuality

1. března 2024

Ochotnický soubor J. V. Kryšpína pozval klienty na divadelní představení Slavičí... více...

13. února 2024

V Domově proběhne masopustní průvod. K občerstvení se bude podávat káva a smažené... více...

1. prosince 2023

AKTIVITY DOMOVA V PROSINEC 2023   5.12.        ... více...

30. listopadu 2023

Vánoční stromeček společně rozsvítíme v 13,30 hod. Hudební doprovod nám zajistí... více...

27. listopadu 2023

Kaple domova - zádušní mše za zemřelé v roce... více...
ODKAZY
SPOLUPRACUJEME

Dobrovolnická služba

V pobytovém zařízení sociálních služeb, je třeba krom profesionálů, kteří provádějí odbornou péči také práce dobrovolníků, kteří v zařízení plní funkce společníků, zprostředkovatelů a rádců. Mohou s našimi klienty trávit odpolední chvilky na zahradě, či v prostorách domova, absolvovat s nimi krátké procházky, vyplnit jim jejich volný čas a zpestřit tím svůj vlastní život.
 
Dobrovolnictví je svobodně zvolená činnost, konaná ve prospěch druhých bez nároku na odměnu. Dobrovolník dává část svého času, energie, dovedností a schopností ve prospěch činnosti, která je časově i obsahově vymezena. Za tuto činnost nedostává finanční odměnu, ale často nedocenitelný dobrý pocit z pomoci ostatním, získává zkušenosti a nezřídka i přátelství. Dobrovolníkem se může stát fyzická osoba starší 15 let.   
 
Při navázané spolupráci si nejdříve vyjasníme cíle, požadavky a metody práce, a pokud se shodneme, přizveme dobrovolníky k aktivní účasti na práci v našem zařízení. Dobrovolník bude seznámen se strukturou organizace, prostředím, do kterého vstupuje, s uživateli jeho služeb, s jejich denním režimem a s tím, jak jim může pomoci.
S dobrovolníky je sepsána smlouva o výkonu dobrovolnictví (dle zákona č. 198/2002Sb., o dobrovolnické službě), součástí podpisu smlouvy je podepsání prohlášení o mlčenlivosti a souhlas se zpracováním osobních údajů. Svazek obcí AZASS uhradí za dobrovolníka pojištění odpovědnosti dobrovolníka za škodu.
 
Dobrovolníci se mohou zapojit:
·         nepravidelně – je uvedeno ve smlouvě a sociální pracovník se s dobrovolníkem na jeho zapojení dle potřeby domlouvá
·         pravidelně – s dobrovolníkem je uzavřena smlouva na pravidelnou činnost a je specifikován rozsah a způsob jeho práce
 
Domov pro seniory v Bystrém může nabídnout velmi pěkné prostředí, prostory pro různorodé aktivity. Pokud byste měli zájem stát se dobrovolníkem v našem zařízení, neváhejte kontaktovat ředitelku Domova pro seniory paní Pavlínu Peškovou na tel. 734 673 693, e-mail: dps@azass.cz. Každé takové spolupráce si nesmírně vážíme.

 

Vstupní dotazník dobrovolníka   ZDE

Redakční systém MaRS 2.1 ▪ regrafika © 2011 ▪ http://www.regrafika.cz