Domov pro seniory v Bystrém

ZVĚTŠIT PÍSMO
s m l
KONTAKT
adresa
Svazek obcí AZASS
Domov pro seniory v Bystrém
Nad Kašpárkem 496
569 92 Bystré
e-mail
dpsbystre@tiscali.cz
telefon
730 171 294
734 673 693
461 653 161
Napište nám
Aktuality

22. března 2024

Zveme naše klienty do společenské místnosti na hudebně-vzdělávací program... více...

21. března 2024

Dnes přivítáme slečnu Mirjam Kašparovou, která nám na housle zahraje irské tradicionály.... více...

8. března 2024

Oslavte s námi Mezinárodní den žen malým posezením a kulturní vložkou, kterou si připravil... více...

1. března 2024

Ochotnický soubor J. V. Kryšpína pozval klienty na divadelní představení Slavičí... více...

13. února 2024

V Domově proběhne masopustní průvod. K občerstvení se bude podávat káva a smažené... více...
ODKAZY
SPOLUPRACUJEME

Ježiškova vnoučata

Ježíškova vnoučata jsou projekt Českého rozhlasu. Tento projekt propojuje osamocené lidi v domovech a dalších státních i nestátních zařízeních pro seniory s dárci, kteří se rozhodnou jim na vlastní náklady splnit přání nebo poskytnout věcný dar.

Ježíškova vnoučata vznikla na podzim roku 2016 na dvorku Českého rozhlasu v Jihlavě. Novinářka Olga Štrejbarová si při jednom svém natáčení uvědomila, že opuštění lidé tvoří často až třetinu obyvatel domovů pro seniory. Vánoční dárek nedostali mnohdy roky a období svátků pro ně bylo spíš časem prázdnoty než radosti. Rozhodla se to změnit. Nápad byl na světě.

Na stránkách www.jeziskovavnoucata.cz si můžete přání seniorů rezervovat. Stát se Ježíškovým vnoučetem bude díky přehledné tabulce snadné. Vyberte si podle domova ve svém okolí, podle ceny dárku nebo třeba podle toho, jestli chcete balit vánoční dárek, či přinést nezapomenutelný zážitek. Možná, že jste nikdy nevěděli, jaký dárek vybrat pro svého dědečka a babičku. A možná už ani jednoho nemáte. V tabulce stačí přání vybrat, rezervovat, poslat a těšit se na Vánoce. Radost, kterou v ten den někomu pod vánočním stromkem uděláte, totiž budete prožívat i Vy sami.

Domov pro seniory v Bystrém se zapojil do projektu Ježíškova vnoučata v roce 2017, během pár okamžiků bylo rozebráno 58 přání, která byla do posledního splněna. Na začátku to byla pro klienty nepochopitelná věc, proč by někdo cizí chtěl splnit jejich přání a nevěřili. Když po pár týdnech doopravdy dárek přišel, nevěřili vlastním očím, jedna paní dokonce řekla: " Jee on snad vážně existuje." :)  Všem Ježíškovým vnoučatům děkujeme.

1891_DSCN7110.JPG
1892_DSCN7153.JPG
1893_ZUŠ.jpg
Redakční systém MaRS 2.1 ▪ regrafika © 2011 ▪ http://www.regrafika.cz