Domov pro seniory v Bystrém

ZVĚTŠIT PÍSMO
s m l
KONTAKT
adresa
Svazek obcí AZASS
Domov pro seniory v Bystrém
Nad Kašpárkem 496
569 92 Bystré
e-mail
dpsbystre@tiscali.cz
telefon
730 171 294
734 673 693
461 653 161
Napište nám
Aktuality

22. března 2024

Zveme naše klienty do společenské místnosti na hudebně-vzdělávací program... více...

21. března 2024

Dnes přivítáme slečnu Mirjam Kašparovou, která nám na housle zahraje irské tradicionály.... více...

8. března 2024

Oslavte s námi Mezinárodní den žen malým posezením a kulturní vložkou, kterou si připravil... více...

1. března 2024

Ochotnický soubor J. V. Kryšpína pozval klienty na divadelní představení Slavičí... více...

13. února 2024

V Domově proběhne masopustní průvod. K občerstvení se bude podávat káva a smažené... více...
ODKAZY
SPOLUPRACUJEME

Volnočasové aktivity


Domov pro seniory v Bystrém svým uživatelům poskytuje také možnost účastnit se dle svých individuálních zájmů a možností různých volnočasových aktivit. Smysluplné využití volného času je důležitou součástí našich životů.

 

Pro informování o volnočasových aktivitách uživatelům slouží měsíční rozvrh, který je umístěn na nástěnkách jednotlivých oddělení. Domov pro seniory organizuje pravidelné aktivity:
 

  • Římsko-katolická bohoslužba – bohoslužby se konají přímo v Domově. Pan farář dochází i na pokoje uživatelů.
  • 1x za měsíc evangelické bohoslužby -  bohoslužby se konají přímo v Domově. Paní farářka dochází i na pokoje uživatelů.
  • Společné vaření, pečení – v přízemí Domova mají uživatelé možnost využitý společné kuchyňky, kde se spolu s personálem pravidelně setkávají a pečou. Uživatelé nejraději pečou sladké moučníky, které pak společně při kávě snědí.
  • Cvičení s rehabilitační pracovnicí - v letních měsících probíhá cvičení v zahradě Domova, v zimních měsících v tělocvičně.
  •  Skupinová canisterapie - terapeutický pes Lerry masíruje klientům končetiny, aktivuje jejich mobilitu, aportuje míčky. Klienty tato terapie aktivizuje i po psychické stránce.
  • Skupinové cvičení -  skupinové cvičení je zaměřené na zlepšení a udržení fyzické kondice uživatelů. Pracovníci využívají různých cvičebních pomůcek.
  • Skupinový tělocvik - skupinové cvičení je zaměřené na zlepšení a udržení fyzické kondice uživatelů. Pracovníci využívají různých cvičebních pomůcek.
  • Skupinové předčítání - tato aktivita patří u kientů k nejoblíbenějším. Každému klientovi se snažíme vyhovět v žánru, který má rád. Tuta aktivitu jim zpříjemňuje podávaná káva se zákuskem.
  • Terapeutické dílny – smyslem terapeutických dílen je léčba zaměstnáváním, které udržuje zdravé fyzické a psychické funkce. Důraz je kraden především na procvičování jemné motoriky. Mezi oblíbené činnosti patří: práce s papírem, práce s vlnou, s keramikou, aj. Uživatelé si mohou vlastní tvorbou vyzdobit pokoj nebo výrobek věnovat svým blízkým. Vyrobené předměty slouží i k výzdobě domova.
  • Kavárnička - klientům je u odpolední pohádky podávána káva, vede se konverzace. V letním období se tato aktivita pořádá v zahradě. Klienti mezi sebou více komunikují.
  •  V letním období se s klienty v zahradě Domova hraje petanque, člověče nezlob se. Chodí se do města na zmrzlinu. I imobiliní klienti, kteří jsou upoutány na lůžku, jsou v letních měsících personálem zavezeny do zahrady, kde se aktivizujích jejich smysly. 
Redakční systém MaRS 2.1 ▪ regrafika © 2011 ▪ http://www.regrafika.cz